Казанлъшка връзка в женския футбол

Три казанлъшки момичета се представиха изключително добре в турнира по футбол за девойки до 17-годишна възраст в Севлиево, който се проведе под егидата на Българския футболен съюз.

Казанлъшката гордост в дамския футбол са Анелия Ангелова на 12 години, Мелина Старчева на 13 и Теодора Люртова – на 11. И трите са възпитанички на Мариян Василев, треньор на детския футболен отбор „Млада гвардия” в село Розово и треньор в детско-юношеската школа на „Розова долина”. Младият мъж, който е запален по футбола от детските си години, е кадър на „Арсенал”.

Трите момичета, които са откритие на Мариян, се състезават за отбора на „Млада гвардия”, а от този сезон играят и в „Севлиево лейдис”. Анелия и Теодора са защитници, а Мелина е дефанзивен халф. Въпреки че Теодора игра с момичета, по-големи от нея с 6 години, а Анелия - с 5 години по-възрастни, двете не допуснаха да падне гол във вратата на техния отбор. И трите момичета играха без да бъдат заменени в нито една минута от целия турнир и се представиха на високо ниво, като Анелия Ангелова и Теодора Люртова успяха да се отчетат и с асистенции в един от мачовете.

С „Янтра” – Габрово, отборът на нашите момичета „Севлиево лейдис” завърши с 1:0. Силният сблъсък с лидера в женския футбол - отбора на НСА-София, приключи с равенство 0:0. В третия мач „Боруна” - Царева ливада, падна със 7:0, като Анелия Ангелова и Теодора Люртова се отчетоха с асистенции, а Мелина Старчева бе доста близко до попадението след центриране от ъглов удар.

Въпреки впечатляващата победа на отбора, извоювана с играта на трите казанлъшки футболистки и резултата от 2 победи и един равен мач, головата разлика на „Севлиево лейдис” не достигна за първото мяста. То бе спечелено от НСА. Нашите момичета се поздравиха с втората позиция.

„Горд съм с моите възпитанички – бяха страхотни. Само малшансът им попречи да станат номер 1 в турнира”, сподели техният треньор Мариян Василев, който след този успех още повече се надъхва да подготвя младите футболни надежди.