Горбачов написа политическото си завещание. Вещае война

Последният съветски президент Михаил Горбачов скоро ще публикува нова книга, представена като неговото политическо завещание.

Това съобщава днес електорнното издание на "24 часа", като цитира агениця Франс Прес. Агенцията от своя страна се позовава на издаетял на книгата на Михаил Горбачов.

Книгата на 88 годишният бивш съветски президент е със заглавие: "Бъдещето на глобалния свят". Премиерата й ще е след няколко дни- на 23 септември първо в Германия, а на 2-ри октомври във Франция.


"Световната политика следва изключително опасен развой".Съвременните военни дейности са предвестник на реална война".

За това предупреждава в новата си книга бившият съветски лидер.

"Осигуряването на мира е ключово условие за решаването на глобалните проблеми като климатичните промени, международният тероризъм, миграцията и други предизвикателства, върху които се фокусира вниманието на държавите и на межуднародните организации", пише още в книгата си носителят на Нобелова награда за мир през 1990 година.

Книгата на последния съветски ръководител, останал в историята като бащата на Перестройката и Гласността ще излизе от печат малко преди 30 годишнина от падането на Берлинската стена.

Факт, с който започнаах промените в цяла Източна Европа.

Михаил Сергеевич Горбачов е първият и последен съветки президент, от март 1990 до декември 1991 година. Политиката му довежда до края на Студената война, до мирното оттегляне на КПСС от властта и разпадане на Съветския съюз.

От 7 месеца бившият съветски лидер е в много тежко състояние и живее в болница.

По думите на руcкият журнaлиcт Aлeкceй Вeнeдиктoв, цитиран от "Факти. бг ", "умът нa 88-гoдишния Гoрбaчoв e биcтър, нo физичecкoтo му здрaвe ce влoшaвa oceзaeмo."

Според журналиста, Гобачов следял ставащото в света с помощта на таблет и смартфон.

Съпругата на Горбачов- Раиса почина в Германия преди 20 години.