До 350 легла за пациенти предвижда инвеститорът, придобил бившата белодробна болница в мъглижкото село Радунци. Пред медиите представителят на инвестиционния фонд Георги Керанов заяви, че мястото ще запази функциите си на санаториум.
Централният корпус от близо 15 дка и над 15 сгради от бившия белодробен комплекс в Радунци са закупени за около 1 милион и 200 хиляди лева. В момента тече обследване и почистване на централния корпус. Работата по ремонтирането на комплекса в изпълнение на най-добрите европейски практики ще продължи около 3 години, каза още Керанов.
Предстои инвеститорът да купи освен сградите и земята в комплекса, част от която е общинска.
Какъв точно ще е размерът на инвестицията, Георги Керанов не се нае да изчисли точно, но уточни, че става дума за милиони.
Кметът на Мъглиж Душо Гавазов акцентира върху социалния ефект от съществуването на модерен болничен комплекс на територията на общината. Той призова държавата да ремонтира републиканския път до селото. Отсечката от около 5 километра е в лошо състояние. Предвижда се новия санаториум да работи със здравната каса, но се разчита и на пациенти от чужбина.