До края на месец март за печат влиза романът в стихове „Момичето от квартала” на малките творци от казанлъшкия клуба „Светлини сред сенките” към ОДК „Св. Иван Рилски”. Децата успяха да завършат своя роман, създаден от съвместните им творчески идеи, въпреки че междувременно се явяваха на редица национални конкурси, откъдето донесоха престижни отличия.

От конкурса ”Водата - извор на живот” 13-годишният Лъчезар Йорданов спечели 2-ро място, а Йоан Иванов е с поощрение. На първо място в конкурса ”Христос Возкресе, радост донесе” е класирана Милла Рачева на 8 години, а 13-годишната Габриела Генова е с поощрителна награда. От конкурса на името на Стамен Панчев отличените „светлинки” са три. Кирил Димов на 13 години и Сюзън Гератлиева – на18, са с втори места, а 15-годишната Мая Стойчева е с поощрение. От национланто литературно състезание за поезия, посветено на П. Яворов и организиран от Община Чирпан и Къща музей „П. Яворов”, Лиана Донева на 16 години е класирана на второ място.

С призови места в 11-ия конкурс „Присмехулници”, който се провежда в рамките на Чудомировите празници в Казанлък, тази година седем възпитаници на клуба „Светлини сред сенките” са носители на отличия. Това са Геновева Трифонова на 10 години, Габриела Ангелова – 10 г., Мартин Минев – 6 г., Мая Стойчева – 15 г., Лъчезар Йорданов – 14 г., Борис Йовчев – 8 г. и Фая Гератлиева – 8 години.