Над 130 са свободните работни места, обявени в Бюрото по труда в Казанлък. Отново най-много са предложенията за кандидати със средно образование и професионална квалификация.
При висшистите обявените позиции са 26. В сферата на здравеопазването има обявени свободни места за четири медицински сестри, търсят се двама лекари – специалисти по физикална и рехабилитационна медицина, педиатър, зъболекар и лекар-специализант. Има обяви за четирима учители, двама психолози и логопед. Останалите оферти са за двама специалисти по логистика, двама началници в производството, двама инспектори по качеството, технолог, микробиолог, специалист по неорганична химия и счетоводител.
За кандидатите със средно образование в индустрията най-много са обявените позиции за заварчици, шлосери, оператори на металорежещи машини, настройчици и други. Има свободни работни места и за продавачи, касиери, обслужващи на бензиностанция, кондуктори в транспорта, социални работници и други.
За безработните с основно образование най-много са предложенията за обслужващ работник в промишлеността (20 позиции), за оператори в производството на автомобилни компоненти (10 позиции), в текстилното производство, като секачи, санитари, сътрудници за социална работи и други.