Актуалните работни места, обявени в Бюрото по труда в Казанлък, включват най-много оферти за работници в индустрията, включително и за инженери. При висшистите продължава да има най-много предложения в здравеопазването и образованието.
Търсят се 11 учители, с различна квалификация в различните степени на образованието. Вакантни места има за три медицински сестри и четирима лекари – АГ-специалист, неонатолог, педиатър и невролог. Търсят се двама специалисти по логистика, както и четирима висшисти с инженерно образование – двама началници в производството и двама инспектори по качеството, както и технолог-химик.
За кандидати със средно образование най-много са предложенията в индустрията. Среда актуалните позиции обяви за заварчици, шлосери, монтьори, машинни оператори, секционни майстори, химически лаборанти, стругар, автомеханик и други. Има предложения за работа и за готвачи, бармани, продавачи, санитари, комисионери в заложни къщи, крупиета, охранители и други.
За хората с основно образование най-много обяви има за оператори за производството на автомобилни компоненти, търсят се още шпакловчици, общи работници, такива в дърводобивната промишленост и опаковчици.