4 нови случая на COVID-19 в областта, стават 22

От обявените на 13 юни 22 случая на новозаразени с COVID-19 в област Стара Загора, четири са от последното денонощие, останалите 18 са работници в „Градус“ – Стара Загора, които са диагностицирани с PCR-тест през предходните дни. Причината за натрупването на броя на положителни проби за две денонощия е, че Единният информационен портал е отворен за входиране на данни до 22.00 часа, а лабораториите понякога работят и след този час, съобщават от РЗИ-Стара Загора.

Четирите нови потвърдени случаи през последното денонощие на територията на област Стара Загора не са на работещи в двете производствени предприятия "Градус" и "Наталия", в които са установени огнища на коронавирус.

Към момента в „Градус“ има 27 заразени, които са жители на област Стара Загора. Четирима от тях са настанени в Клиниката по инфекциозни болести на УМБАЛ „Проф. д-р Стоян Киркович“, 55-годишна жена е интубирана. В текстилното предприятие „Наталия“ са установени до момента 7 случая на COVID-19, четирима души са в Клиниката по инфекциозни болести.

Към момента двете дружества не работят. Извършва се периодична и крайна дезинфекция. След възстановяването на производствената дейност ще бъдат допускани работници с отрицателен резултат от PCR тест. Прецизирани са входовете и изходите, през които да преминават работещите, за да се избегне струпване на групи от хора.