29-годишна краде 7000 лева, за да играе на хазарт

По обвинителен акт на Районна прокуратура – Стара Загора, е осъдена Д.М., на 29 г. Тя е призната за виновна за това, че на 21.08.2022 г. с. Сърнево, обищина Раднево, чрез използване на техническо средство отнела чужди движими вещи – пари на стойност 7000 лева от владението на 64-годишен мъж.

Районен съд – Раднево е наложил на Д.М. наказание от 1 година и 4 месеца лишаване от свобода при първоначален „общ“ режим на изтърпяване. Делото е преминало по реда на съкратено съдебно следствие. Тя е признала вината си.

По делото е установено, че Д.М. се познавала с пострадалия мъж, като често посещавала дома му, за да помага в домакинството. Искала и пари назаем, които той й давал. На 21.08.2022 г. Д.М. разбрала, че мъжът ще пътува до друго село, за да гостува на свои близки. Тя предварително била разбрала къде той държал спестяванията си. На същата дата мъжът излязъл от дома и заключил всички врати. Д.М. успяла да влезе в къщата от страничен вход. Отворила прозореца с шило, отишла в една от стаите и от шкаф отнела сумата от 7000 лева. Парите изхарчила в игрална зала за хазарт в гр. Стара Загора.