160 казанлъшки деца очакват радост от „Акция Дядо Коледа“

За Рождество Христово през 2018 година Сдружение „Бъдеще за децата“ за шести път организира „Акция Дядо Коледа“. Инициативата е насочена към деца в риск, деца от многодетни семейства, деца без семейства и деца с увреждания. За да зарадва точно тези малчугани, Сдружението е поставило коледни дръвчета на три места. На тях са закачени историите на 160 деца. Написана е кратка информация за детето, какъв проблем има и подаръкът, за който си мечтае. Всяка история има номер, който ще помогне подаръкът да стигне до конкретното дете. Няма лични данни, с оглед запазване на неговата самоличност и на семейството му.

Всеки, който има желание да подари радост на дете в неравностойно положение, може да вземе историята и след като прочетете инструкцията, да купи подарък, да залепи номера върху него и го остави под елхата там, откъдето е взел историята. Към плика е прикрепена коледна играчка, тя е за човека с щедро сърце, за да му напомня за жеста, който е направил в навечерието на Рождество Христово към едно непознато дете, нуждаещо се от внимание и обич.

Сдружение „Бъдеще за децата“ е поставило елхичките в Информационния център на Община Казанлък на ул. "Искра" 4, в магазина за бяла и черна техника "Вимакс" и в сградата на ул. "Войнишка" 25 /бившата Община №2/.