Заловиха иманяри

Трима граждани, жители на различни населени места в област Стара Загора, залови и задържа за 24 часа Полицията, с цел изяснявана и документиране на престъпната им дейност.

Това е станало при проведена специализирана полицейска операция за пресичане, разкриване и документиране на престъпления, свързани с културно-исторически ценности. Операцията е осъществена от служители на сектор "Противодействие на криминалната престъпност " при ОДМВР - Стара Загора.

Вследствие на нея са задържани 49 годишен мъж от село Нова Махала, община Николаево, от чийто дом са намерени и иззети метал-детектор, 118 броя различни старинни монети и старинни предмети.

В друго жилище, на 30 годишен мъж от Зимница са намерени и иззети метал-детектор и 37 броя различни старинни монети и старинни предмети, а при извършени процесуално-следствени действия в друго жилище, намиращо, в същото село, обитавано от 41-годишен мъж са намерени и иззети 2 бр. метал-детектори.


В ОДМВР – Стара Загора с образувани три досъдебни производства за престъпления по чл.277а, ал.7 от НК и чл.278, ал.6 от НК и е уведомена Окръжна прокуратура – Стара Загора.