Възпитаници на Румен Рачев подредиха първа изложба

В навечерието на Рождество Христово възпитаниците на казанлъшкия художник и зограф Румен Рачев, подредиха своята първа изложба. Изложбата е представена на улица „Искра” 4, във витрината на Културно-информационния център.

Малките таланти рисуват през новата учебна година в школата по живопис при ОДК "Св. Иван Рилски” - Казанлък.Румен Рачев завършва НУПИД „Акад. Дечко Узунов“ в Казанлък, а след това Националната художествена академия в София, специалност „Стенопис“, при проф. Тома Върбанов. Работи в областта на монументалното и декоративното изкуство.


Негово дело са стенописите в пет източноправославни храма, както и множество икони. Той е изографисал стените и тавана на най-новия православен храм на територията на Казанлък – храм „Св. мъченици София, Вяра, Надежда и Любов”, намиращ се по пътя към Бузовград.

Румен Рачев е автор на редица мозайки, пластични решения и композиции в частни домове. Той проектира и реализира военния паметник в с. Турия, община Павел баня.Участва в национални и международни живописни изложби. Многократно е удостояван с награди

Възпитаниците му от ОДК „Св. Иван Рилски” бързат да попият таланта и вдъхновението на своя учител, като ги пренесат в своите рисунки, които са пъстри и различни, всяка носеща почерка и темперамента на своя автор.