Второ издание на Международен студентски театрален фестивал "Данаил Чирпански" 6 държави ще вземат участие във второто издание на МСТФ “Данаил Чирпански” в Стара Загора


От 5-ти до 9-ти април за втора година в Стара Загора ще се проведе Международния студентски театрален фестивал „Данаил Чирпански“.


Фестивалът е създаден в памет на актьора Данаил Желев - Чирпански, който загина след пътен инцидент през 2016 г.

През фестивалните дни жителите и гостите на Града на липите ще могат да гледат 5 спектакъла от основната програма, 2 специални представления от Англия, 1 спектакъл на открито, както и да се насладят на съпътстващата програма, която включва концерти и лекции.

Тази година фестивалът ще впечатли публиката с интересни, вълнуващи и много различни спектакли, както и съпътстващи събътия.
Откриването е на 5 април от 18:00 ч. в Драматичен театър “Гео Милев” със специалното участие на спектакъла “Кралят Елен” на Театър “Азарян”, София.

В основната програма на фестивала са македонската група от Факултет за драматични изкуства към Университет “Св. Св. Кирил и Методий”, Скопие, с представлението “Маме му ебем, кой започна пръв” от Деян Дуковски:
Полският университет за кино, телевизия и театър в Лодз и неговата спектакъл “Треска”,Руският институт за театрално изкуство и спектакълът “Луди пари” .
Участниците от Англия ще представят “Копла: Кабаре” и История на насилието" на Музикален колеж на Лондон към Университета на Западен Лондон.
Българското участие е от НАТФИЗ “Кръстьо Сарафов” - “Хора с Куфари” от Ханох Левин.

Израелската трупа от Театралния департамент на Университет Тел Авив представя дипломен спектакъл от Ханох Левин- “Убийство”.

В рамките на младежкия фестивал в старозагорския парк “5-ти октомври“ за малки и големи е авторският спектакъл на театър “МАЛЕ-МАЛЕ” - София, “Концерт на куклите”.

Входът за представленията е по 5 лева, а откриването и закриването на фестивалните церемонии са със свободен достъп в Драматичен театър “Гео Милев”.


Всички събрани средства ще се използват за МСТФ “Данаил Чирпански”. Всички спектакли от програмата ще бъдат със субтитри на английски.