Готов и одобрен от Общината в Казанлък е проект на НЧ "Искра-1860" за цялостно отопление на сградата, с газ. Това съобщи Теодора Иванова, заместник-председател на Читалищното Настоятелство.

Проектът е на стойност почти 90 хиляди лева и включва газификация и на частта от сградата, в която се помещава Общинската библиотека "Искра". Стопанин на цялата сграда е читалището.

По думите на Иванова, очакванията са, че сумата, нужна за реализация на проекта за отопление на читалище и библиотека ще се включи в бюджета на община Казанлък за 2019 година, като част от Инвестиционната програма.

Реализацията му ще реши основен проблем за двете културни институции, който препъваше поредица прояви в тях през зимния сезон- отоплението.

Иванова съобщи също, че през новия творчески сезон в най- старото читалище на Казанлък се провеждат обучения в нови форми- група по рисуване за деца и латино танци.

В най- скоро време читалище "Искра-1860" ще даде възможност за изява и на желаещите да усвоят тънкото изкуство на калиграфията и на оригамито.

Водещ на тези курсове ще е млада казанлъчанка, завършила японистика.