Среща за реда и сигурността  в Казанлък

За 11 часа утре - 11-ти октомври, е насрочена националната среща на тема „Обществен ред и сигурност – необходимост от законодателни промени“.

Срещата се организира по инициатива на Председателския съвет на Общински съвет – Казанлък ще се проведе национална среща на тема „Обществен ред и сигурност – необходимост от законодателни промени“.

Повод за нея стана инцидентът с роми в центъра на Казанлък в първия учебен ден, на 17-ти септември тази година, определен от органите на реда като битов.

В срещата ще вземат участие вицепремиерът Валери Симеонов и народни представители от Старозагорски избирателен район, Областният управител на Стара Загора Гергана Микова, държавни институции, кметове на общини, директори на казанлъшки училища, обществени организации и медии.

Дискусията предвижда:

1. Анализ на мерките съгласно българското законодателство и местните нормативни документи, регламентиращи опазването на обществения ред и сигурност;2. Предложения за промени в нормативните документи за гарантиране на сигурността на гражданите.


Срещата ще се проведе в камерната зала на ДК "Арсенал"