Нашата група накара Общинският съвет да работи съвестно и на чисто.

Нашата безпартийна група изигра ролята на регулатор и прекъсна ролята на търговците в този храм.
Показахме, че може да се работи без шашми и лъжи. Показахме, че може да се работи в Общинския съвет безплатно и в името на гражданите.


Това каза на среща с граждани, работещи в Завод 4 в Мъглиж инж. Янко Запрянов, кандидат за общински съветник от местната коалиция „Алтернативата на гражданите“.


Заедно с Експертите, кандидати за общински съветници, включени в листата на „Алтернативата на гражданите“ Павлина Делчева, Владимир Чучумишев и Атанас Бозов разговаряха с гражданите за ролята на Общинския съвет при вземането на решения за управлението на общината.
За смисъла от работата на общинските съветници, за голямата роля на Съвета, за важността от това какви хора ще са в неговия състав като потенциал и качества и за направено от досегашните Експерти, които сега са в „Алтернативата на гражданите“ бяха другите теми на срещата.

Запрянов и колегите му споделиха с огромно съжаление с гражданите, уважили поканата им за среща, че за трите мандата на Експертите за Казанлък в Общинския съвет на града, от 2008 година до настоящия момент, нито един от техните колеги от другите групи в местния парламент не е подкрепил и не споделил почина им да даряват възнагражденията си за различни каузи, свързани с доброто и развитието на Казанлък и общината, за помощ и подкрепа на отделни граждани.

Над 70 хиляди лева са дарените по този начин средства от досегашните съветници от групата Експерти за Казанлък, само за послединя мандат от 4 години.
20 хиляди лева от тези средства са дарени за Математическата гимназия в Казанлък. Дарения са правени за танцов клуб „Киара –Н“, за Многопрофилната болница в Казанлък, за Техническия колеж, за обучение на млади таланит, за градеж на паметници и паметни плочи.

Голяма част от състава на листата с кандидати за общински съветници от „Алтернативата на гражданите“ са от „Арсенал“- най- голямата фирма в региона. Присъствието на такива хора в Съвета имаше положителен, дисциплиниращ ефект в полза на всички работещи в общината, що се касае за спазването на осигурителните и други права на заетите, от страна на бизнеса. Никой не стои при некоректни работодатели, които не плащат осигуровки, при положение, че има коректни работодатели, стана ясно на срещата.

В листата на „Алтернативата на гражданите“ е лицето на бизнеса в Казанлък. Тази теза защити по време на срещата инж. Владимир чучумишев- кандидат за общински съветник.

В досегашния състав на Общинския съвет в Казанлък представителите на Експертите имаха ръководна роля в двете най- важни комисии в Общинския съвет: по бюджет и финанси и по строителство и инфраструктура, както и заместник-председателско място в Комисията по приватизация.

Факти, които са безалтернативни по отношение на тяхната експертност, професионализъм, компетентност и грижа за общите дела и защита на интересите на гражданите.

Стореното от Експертите за Казанлък през тези 11 години се вижда, категоричен бе синдикалистът Атанас Бозов, който също е част от листата на „Алтернативата на гражданите“, която е новото име на групата Експерти за Казанлък.


По време на срещата бе изразена надеждата, че в новия Общински съвет на Казанлък най- накрая ще има синдикалист като Атанас Бозов.
Да чуе предложенията на бъдещите съветници на срещата присъства и един от 206-те младежи от община Казанлък, които на 27 октомври тази година ще гласуват за първи път- 19 годишният Майкъл Петров от Казанлък.


Младежът сподели, че е силно впечатлен и респектиран от хората, с които се е запознал и които вземат решенията в „Арсенал“.
Според Майкъл такива хора трябва да вземат решенията за развитието на Казанлък и на общината.


Начинът е № 70 в бюлетината за общински съветници
За „Алтернативата на гражданите“


https://www.facebook.com/alternativatanagrazhdanite/
https://alternativatanagrazhdanite.com/

http://www.zakazanlak.bg/alternativata-na-grazhdanite-mestni-izbori-2019-43


Купуването и продаването на гласове е престъпление!