От новата "Трибуна" ...


Техническият колеж в Казанлък- като възможност за реализация, перспективи, оценка на постигнатото дотук- това е една от водешите теми в новия брой на вестника, който чете Казанлък- „Трибуна Арсенал“.
Каква е оценката на членовете на Националната акредитационна комисия за колежа, който е част от структурата на ТУ –София, както и за възможностите, които могат да ползват настоящите и бъдещи колежани, срокове за записване и специалностите, информира статията.
Реокрден глад за квалифициарни кадри у нас е друг акцент в броя и мерките, които бизнесът предприема, за да се справи с това предизвикателство.
С обширна статия изданието разказва историята на създаването на Централната химична лаборатория в „Арсенал“, която е и първата химична лаборатория в дружеството, след преместването на фабриката от София в Казанлък.

„Казанлък като Колумб“ или за казанлъшкото ону- хау в ренесанса на професионалноот образование. Под това заглавие е анализът на Диана Рамналиева, посветен на няколкогодишните усилия и първи резултати, от симбиозата между бизнес, училище и държава, в името на възстановяването на недалновидното и престъпно разрушаване на добрите традиции в професионалното образование у нас.


Срещата в този брой на вестника е с доктора по история Чавдар Ангелов, а темата- 150 години от подвига и гибелта на войводите Хаджи Димитър и Стефан Караджа.
Кой е човекът, който стои зад новия зелен облик на „Арсенал“, друга тема и среща в изданието.
В него ви очаква и поредна вълнуваща среща с „Жените на известните“- този път тя е със съпругата на най- известният български политик на 19 век- Стефан Стамболов и неговата пословично вярна му Поликсения Стамболова.


В новия брой на „Трибуната“ ще намерите и полезна информация за случващото се в Казанлък, новите възможности за работа и информация за интересни спектакли ипоряви в Казанлък до края на юли.
187 брой на вестника информира и за параметрите на преподписания за още една година КТД в „Арсенал“.


Новият брой ще е при читателите си утре.
Онлайн версията му може да се прочете ТУК:


http://www.zakazanlak.bg/archive/187.pdf