ОБНОВЕНА!  SOS Зоополиция!
Болното, видимо недохранено и уплашено куче, овързано с дълъг дебел синджир и въже, което се нуждаеше от помощ в района на „Арсенал“, до казанлъшката Митница вече е настанено в Общинския приют и за него ще се погрижат ветеринари.

Бързата реакция стана възможна благодарение на подаден и отреагиран своевременно сигнал на Горещия телефон на Община Казанлък- 0700 400 56
Преди минути каруца със семейство роми влачеше привързаното за нея куче, което се тътреше с последни сили по асфалта, неспособно и неуспяващо да тича със скоростта на пришпорвания от мъжа в каруцата в галоп кон.


След намеса на граждани, настояващи каруцата да спре и пусне влачещето се по платното куче, както и заплаха за сигнал в зоополицията, ромите спряха каруцата и изоставиха на пътя кучето. Изтощеното и треперещо животно започна да повръща и кърви.Обяснението на ромите бе, че в района на Бузовград минали през полицейски патрул, но той не ги спрял.


Жена от близките офиси нахрани животното, което е видимо объркано и се нуждае от помощ и подслон.
От „Горещия телефон“ в Община Казанлък заявиха, че ще се свържат с колегите си от Общинския приют, за да бъде прибрано там и лекувано кучето.

15 минути след подаването на сигнала, кучето бе прибрано.

Благодарност за отношението и бързата реакция.

PS.

Случаят е показателен, че ако има сърцати иотговорни хора, то институциите също се държат така и резултатът е един спасен живот- пък бил той и на куче.