Техническият колеж в Казанлък да започне да обучава и специалисти по медицинска техника, предвид сериозния дефицит от такива кадри на пазара.
Такова предложение е отправил до кмета на община Казанлък Галина Стоянова кардиологът д-р Бойчо Бойчев. Предложението му ще бъде депозирано на вниманиетио на ръководството на Техническия колеж в Казанлък, към ТУ София.


Мотивът на д-р Бойчев за това настояване е, медицината в страната изпитва изключително сериозен дефицит от такива специалисти.


Подобен вид кадри не се създават лесно, а непрекъснатото развитие на технологиите в медицината прави нуждата от такъв вид специалисти наложително.
Д-р Бойчев е ръководител на първият в България Медицински център за 24 часов кардиологичен онлайн телемониторинг „Чек пойнт кардио". Центърът е създаден от българска и полска фирмаи предлага 24 часова грижа за пациенти с болни сърца, без значение къде се намират те.

24 часовият телемониторинг на сърцето е възможен благодарение на съвременните технологии и разработеният специален холтер, който на всеки 3 минути изпраща информация за състоянието на сърцето на дадения пациент. Системата дава и медицински заключения за състоянието на пациентите, в реално време, на 4 езика: български, полски, английски и руски.


Към момента системата за телемониторинг на сърцето обслужва пациенти от България, Македония, Полша, Хърватия и др. Водят се и преговори за внедряване на системата в редица държави, сред които и Туркменистан.
Създателите на специализирания холтер са категорични, че изобретението им е стъпка към електронното здравеопазване, без граници.