Двама възпитаника на Природо-математическаат гимназия „Никола Обрешков“ в Казанлък, петокрасниците Георги Митков Стратиев и Айлин Смаил Маневска, завоюваха престижни места в национален конкурс по математика. Петокласниците, възпитаници на преподаватели от Математическата Мариана Попчева и Евгений Георгиев заеха съответно 1-во място за Георги Стратиев и трето за Айлин Маневска в Очния кръг на конкурса на списание „Математика за ученици от 5. - 7. Клас“.
Състезанието се проведе през почивните дни в Института по математика и информатика на БАН в София.
За успеха на казанлъшките възпитаници съобщи лично основателят на фондация „Математика без граници“ Любомир Любенов.
Георги и Айлин получипа право да участват в престижния национален математически конкурс след като се представиха блестящо в задочния кръг на конкурса, на база изпратени решения на задачи от броеве на списание „Математика за ученици“.
Разходите по участието на двамата талантливи млади възпитаника на казанлъшката ПМГ са поети от Училищното настоятелство, с председател Донка Муканова.

И през новата учебна 2017/2018 година ПМГ „Никола Обрешков“ ще приеме две паралелки ученици от 5 клас. Приемът на документи продължава до 4-ти юли тази година.
Кои ще са 52-ма избрани да учат след завършен 4-ти клас в първата в страната Математическа гимназия, ще стане ясно седмица по-късно, на 12 юли.
Записването на приетите ученици е на 13 и 14 юли, уточняват от училищното ръководство.