Вече трета седмица „Черният петък“ не напуска Казанлък.

Впечатлението е на куриерите от различни офиси на куриерски фирми в града, които споделят, че са задръстени от пратки, в резултат на неспирен търговски „Черен петък“.
Заради огромното количество пратки, които се обработват и разнасят по домовете, по-малките пратки стигат по –късно до получателите си.
През интернет казанлъчани пазаруват всичко: от шивашки материали- като копчета игли и специализирани ножици, през дребни сувенирr за подаръци, до хладилници, телeвизори и други обемисти уреди за дома.
Честа практика е да се купува по този дори храна в по- големи количества. Мотивът им е, че по този начин спестяват от цената. Икономисти обаче пресмятат, че обикновено подобен тип сметка, на финала излиза дори по-скъпо.

Пренатовареността на куриерите няма да свърши скоро, предвид идващите Коледно-новогодишни празници, личи и от препълнените с клиенти офиси на куриерските фирми в Казанлък, където се изпращат също или получават пратки за страната и чужбина.
Почти всяка трета пратка около празниците е със стикер „чупливо“.
От 50 грама до няколко десетки килограма са пратките на и за казанлъчани, показва още проверка в един от складовете на куриерска фирма.