Изложба от 17 външни големи пана е наредена пред Посолството на Република България в полската столица Варшава., съобщават от Пресцентъра на Общината в Казанлък.

Експозицията е първоот по рода си такова гостуване в полската столица Варшава. Участието е по предложение на извънредния и пълномощен посланик на Република България в Република Полша. н.пр. Емил Ялнъзов.

Преди това експозицията бе представена на полската публика в изложбеното пространство на най-посещавания Парк-музей Лаженки Крулевские.На церемонията по откриването в полската столица присъстваха Старозагорският митрополит Киприян,Областният управител на област Стара Загора Гергана Микова, кметът на община Казанлък Галина Стоянова, представители на общинските власти от Варшава и други градове, журналисти, специализирани в туризма, представители на Музея „Замойски“ в гр. Козлувка, директорът на Българския културен институт в полската столица Калина Станчева, полски приятели на България от различни институции.

17-те пана представят богатото културно-историческо наследство на казанлъшкия край, както и традиционния Фестивал на розата.

Фотосите ще могат да бъдат разглеждани до края на летния сезон.


Идеята на организаторите е местната общественост да научи повече за различните красиви кътчета на България и в частност Община Казанлък.

“За мен е огромна чест да представим нашата община пред полската общественост. Благодарение на подобни инициативи Казанлък става още по-разпознаваема община и предпочитана дестинация за туризъм и за инвестиции”, заяви при откриването кметът на града на розите Галина Стоянова.

Последните подредени изложби по инициатива на Посолството ни във Варшава са били на Държавна агенция Архиви и Община Варна.