Почетният граждани на Казанлък през 2018 година и бивш ученик на ППМГ „Никола Обрешков“ професорът по физика Теньо Попминчев е едно от популярните лица на успели и известни българи от областта на науката, бизнеса, изкуството и спорта, които са заявили своята подкрепа за Първата националната Асамблея „Земята на децата“. Събътието ще се проведе в София, на Международния ден на детето- 1 юни тази година.
В Асамблеята ще участват над 280 деца от всички 28 области в България.


Освен проф. Попминчев, подкрепа за каузата са дали още гимнастикът Йордан Йовчев, художниците Ромео Смилянов, Людмил Веселинов, Валентин Кардамски, Петър Пиронков, певците Орлин Горанов и Силвия Кацарова и много други.


Асамблеята „Земята на децата“ ще е в два панела- художествен пленер и спортно-щафетни занимания, а участниците в тях са посочени младежи идевойки между 12 и 16 години са посочени от Регионалните управления по образованието. Всички участници са с изявени дарби и постижения в областта на изкуството и спорта.
Асамблеята обединява деца от цяла България, които ще бъдат поощрени да се занимават с изкуство и да покажат своите възможности пред много широка публика.
Организатор на Асамблеята е Ваня Ламбева, председател на сдружение „Дива Земя“.


Детската асамблея ще има и свой химн, под името „Детска планета“. Организаторите имат амбицията догодина проявата да е с международно участие.