"Фондацията" на Античния форум

Един от най-очакваните концерти в програмата на Летните музикални вечери, които ще съберат меломани на Античния форум „Августа Траяна“ в Стара Загора, е на група "Фондацията" съвместно с Държавна опера - Стара Загора и Симфониета Видин.

Легендарните български музиканти Кирил Маричков, Иван Лечев, Дони, Славчо Николов и Венко Поромански ще изпълнят едни от най-известните си парчета в един уникален проект.

Концертът е на 19 юли от 21 часа на сцената на Античния форум.

"Фондацията" е българска рок група, основана в началото на 2013 г. Тя е една от супергрупите в България. Участниците ѝ изпълняват най-големите си хитове в нови акустични аранжименти. За 6-те години от създаването си изнасят много концерти в България и в редица страни в Европа и по света. Имат две европейски турнета.

На 27 януари 2017 г. изнасят първия рок-концерт в историята на Кувейт. През 2018 г. правят първото околосветско турне на българска група. Изнасят концерти в Токио, Сеул, Хонолулу, Сан Франциско, Сан Диего, Финикс, Денвър, Минеаполис, Отава, Монреал, Торонто, Ню Йорк и Хамбург.