Деца пишат оценка на държавата
За седми пореден път Национална мрежа за децата в България ще напише оценката си за държавата относно нейната грижа за децата. Мрежата подготвя и ще разпространи ежегодния си доклад „Бележник: Какъв е средният успех на държавата в грижата й за децата?“. Бележникът е документ, който организацията издава всяка година. В него се разглежда какво държавата е обещала, че ще направи за децата, правят се изводи дали е изпълнила обещанията си през годината и се дават предложения как да се справи по-добре занапред. И както във всеки друг бележник, който учениците носят със себе си в училище, така и в този бележник държавата България получава оценки от 2 до 6.

В тази връзка, сдружение „Бъдеще за децата“ като член на Националната мрежа за децата кани деца и младежи над 14 години да се включат във фокус група, която ще обсъди постиженията и проблемите на държавата в грижата й за децата и подрастващите.

Темите, които ще бъдат обсъдени са две - "Да се създадат механизми за зачитане мнението на децата при изработване и прилагане на политиките за тях" и "Популяризиране на правилата за безопасност на децата в компютърната мрежа за деца, родители и училищни власти и на адресите, на които може да се съобщава за вредно съдържание в интернет."

Срещата ще се състои на 24 януари 2017 г. от 13.30 ч. в сградата на Сдружение „Бъдеще за децата”, Казанлък, ул. „Войнишка“ 25 /бившата Община №2/.