Бум на кражбите след празниците. 11 годишна остави  почти 54 хл. лева на измамници

11-годишно момиче е дало на телефонен измамник около 53 400 лв. и златни накити.

Това съобщиха от Областната дирекция на Министерството на вътрешните работи в Стара Загора.

Сигналът е подаден на 8 януари от бащата на момичето. Той обяснил, че на дъщеря му се е обадил непознат мъж, който се представил за полицейски служител. Казал й е, че трябва да помогне за залавянето на измамници, и я е накарал да събере всички пари и ценности в дома им. Детето оставило под лек автомобил парите и накитите. Търсят се измамниците.

Няколко дръзки кражби са регистрирани и в полицията в Казанлък след празниците.

Само вчера в местното РПУ са подадени сигнали за кражба на пари и лични вещи от 52 годишна жена от Казанлък, която е била нападната в гръб от двама непознати мъже в квартал "Изток" малко след 19 часа.Те са й отнели със сила дамската чанта и наличните пари и други вещи там.

47-годишен мъж от Казанлък е подал сигнал за извършена взломна кражба от заведение, намиращо се в на ул. "Илинден"в града. В заведението е проникнато с взлом, като е разбит катинара и металната решетка на обекта.. Неизвестните засега крадци са отнели 2 LCD монитора, лаптоп, конзола на телевизионна игра и сумата от 40 лв. на монети.

В Паничерево, община Гурково е разбита врата на трафопост, като е взломена секретната брава. Неизвестни са проникнали в трафопоста и са отнети 270 л. трансформаторно масло.

Снощи е ограбен и дом на улица "Пушни" в Казанлък. 40-годишна жена е съобщила в Полицията, че е разбит заключващ патрон на водната врата на жилището, откъдето са откраднати от около 300 лева.
По всички случаи на кражби са образувани е досъдебно производство за престъпления по НК.
Сериозни домови кражби са констатирани и в Стара Загора.