8580 лева бяха събрани само за два часа на Благотворителната вечер, организирана на 24 февруари от дамите на Инър Уийл клуб – Казанлък. Средствата ще бъдат насочени към млади двойки с репродуктивни проблеми от Казанлък, като с тях ще се даде втори шанс на семейства, които могат да станат родители единствено чрез метода „ин витро”, но не са успели първия път чрез създадената за целта Общинска програма за подпомагане. Инициативата, преминала под мотото „Дари живот! Помогни да затупти детско сърце!”, се проведе за първи път през 2017 година по идея на тогавашния президент на Инър Уийл клуб- Казанлък д-р Мария Георгиева. Тя бе успешно бе продължена от настоящия президент на дамския клуб Стефка Вълева.

Със средствата, събрани на благотворителната вечер през 2017 година, са подпомогнати 4 млади двойки. Вече са родени две деца-близначета – момче и момиче, а буквално до дни ще се роди още едно „ин витро” бебе, съобщи д-р Мария Георгиева. През юни се очаква да дойде на „бял свят” четвъртото дете, чието зачеване е подкрепено финансово от благотворителната кампания. Четвъртото казанлъшко семейство, на което местната структура на Инър Уийл клуб е помогнала със средства, е в началото на „ин витро” процедурите. Още 3 млади двойки ще станат родители, благодарение подкрепата на Общинската програма за подпомагане на семейства с репродуктивни проблеми, като едното семейство очаква близнаци.

Средствата, които казанлъчани с добри сърца дариха на втората благотворителна вечер, ще подкрепят нови семейства, за които родителството е мечта, а сбъдването й е възможно единствено чрез процедурите „ин витро”.

Специално приветствие към всички казанлъчани, включили се в инициативата „Дари живот! Помогни да затупти детско сърце!”, поднесе президентът на дамския клуб в Казанлък Стефка Вълева. Тя благодари на всички за съпричастността към каузите на Инър Уийл клуб-Казанлък и представи дейността на клуба през изминалата година. Дамите от Вътрешния кръг на Ротари клуб –Казанлък, се отличават с изключителната си обществена ангажираност и активност в подкрепата на благородни каузи. Те организират поредица от кампании за подпомагане на талантливи казанлъшки деца в сферата на изкуството, спорта и точните науки, на деца в неравностойно положение, както и подкрепа в името на детското здраве. Една наистина работеща организация, която обединява хората в името на милосърдието и помощта.

Инициативата на Инър Уийл клуб бе подкрепа от Ротари клуб-Казанлък. Организацията се включи в кампанията „Дари живот! Помогни да затупти детско сърце!” със сумата от 1000 лева. 300 лева бе финансовият принос на гостите от Ротари клуб-Берое-Стара Загора, като средствата бях връчени лично от президента Жоро Добрев. Инър Уийл клуб-Берое-Стара Загора, чийто кръстник е казанлъшкият дамски клуб, бе представляван от президента си Камелия Карачерова, която дари от името на клуба сумата от 250 лева.

Останалите средства до общия размер от 8580 лева бяха събрани от продажба на специално изработени картички с логото на кампанията, от томбола, където бяха разиграни над 40 предмета, от продажбата на вкусни кулинарни деликатеси, измайсторени от самите членове на дамския клуб, както и от продажбата на картички и мартеници, изработени от талантливите деца от школа „Арт линия” и възпитаници на Художествена гимназия „Акад. Дечко Узунов”.

Благотворителната вечер премина в изключително топла и приятелска атмосфера. Освен членовете на клуба, сред които Снежина Манчорова, паст Дискрикт Чеърмен на Internacional Inner Wheel, Стефка Вълева, д-р Мария Георгиева, Мария Игнатова, д-р Кети Маналова, Диана Рамналиева, Галина Найденова, Маргарита Говедарова и други дами, десетки казанлъчани се включиха в благородната кауза със своя дан в подкрепа на майчинството и децата на България. Община Казанлък бе представена от заместник-кмета Михаил Михайлов.

Своя глас дари за каузата на кампанията и известната поп и джаз певица от Казанлък Надя Тончева, която изпълни любими български песни. Водещ на вечерта бе не кой да е, а самият президент на Ротари клуб – Казанлък, Георги Манев. Като медиен партньор на инициативата се включи и сайтът zakazanlak.bg.