Съветник от „Експерти за Казанлък” участва в икономически форум


Общинският съветник от групата „Експерти за Казанлък” в местния парламент инж. Цветан Шиков ще участва в Първия международен форум за външна търговия и инвестиции, който започва в побратимения на Казанлък унгарски град Надканижа. Форумът се провежда в рамките на Фестивала на града. Идеята на организаторите е да се осъществяват по-близки контакти между експерти и предприемачи в сферата на икономиката и бизнеса от 12-те побратимени на Надканижа градове. Участниците ще обсъдят възможности за засилване на икономическите връзки и инвестициите между градовете от различните държави.


Програмата за гостуването на казанлъшката делегация, в която участват още Нели Атанасова, главен счетоводител на Община Казанлък, и главният секретар на Казанлъшката търговско-промишлена палата Йордан Игнатов, предвижда среща с кмета на Надканижа Шандор Денеш. Българската делегация ще вземе участие и в празничните фестивални събития и ще поднесе цветя на цветя на Паметника на загиналите за освобождението на Надканижа български и руски войници във Втората световна война.

Побратимяването между Казанлък и Надканижа е едно от на-старите в историята на двата града - тази година се навършват 47 години от официалното му начало.