ОБНОВЕНА! Сесийни: удължиха мандата на  болничния управител, продажби и отчети  С мнозинство Общинският съвет на Казанлък гласува удължаване мандата на д-р Кети Маналова – Владкова за управление на Общинската болница в Казанлък.
Тя ще е на този пост до края на тази година, след което ще се обяви нов конкурс за управител, решиха съветниците.
Предложението събра най- много гласове в подкрепа, сред други две предложения: удължаване на мандата на д-р Манлова с още една година- до 30-ти април 2020 година, по предложение на съветниците от БСП или до местните избори тази година.

С други свои решения градските старейшини освободиха от отговорност управителите на общинските дружества и приеха техните годишни отчети. Бизнес план за развитие на общинското дружество „Казанлъшка Искра“ връчи неговият управител Симеон Стоилков на на съветник от Експерти за Казанлък Владимир Чучумишев. Мотивът – до момента не депозиран такъв документ.

Днес се проведоха две заседания на Общинският съвет в Казанлък- едно по чл. 64 и друго редовно.

На второто заседание съветниците дадоха разрешения за провеждане на публични търгове за поредица общински имоти- основно парцел за застрояване или за обявяване на продажби в Казанлък и в населените места на общината, основно Енина, Долно Изворово, Дунавци.

С мнозинство общинските съветници решиха да се възложи изработката на проект на Подробен устройствен план за застрояване в местността „Под спирката“ в град Шипка, на терен от близо 2 декара, като се промени и неговото презназначение в Шоурум – хале за ретро автомобили.

Одобрените терени за продажба или приватизация са в районите на ж.п линията в близост до блок „Кармен“ в квартал „Изток“, на улиците „Ненко Балкански“, „Македония“ 10 и на ул. „Рахила Душанова“.
С три нови щата ще се увеличи персоналът на Исторически музей „Искра“ след днешно решени на съветниците. Увеличението ще е за сметка на бюджета на културната институция.
53-то заседание на Общинския съвет в Казанлък прие Годишната програма на общината за развитие на туризма, с акцент проектът „ Светът на траките“, учредяването на Организацията за управление на туристически район „Долината на розите“ и проектът за изработване на древен птицеглав кораб.
Приет бе и Отчет за изминалата година за изпълнението на мерките от Общинската програма за закрила на детето, както и мерките по тазгодишната.
Без особени дебати бяха приети и годишните отчети на читалищата в община Казанлък.

Темата „лагер в Равда“ също бе обект на внимание.


Има ли депозирани предложения за варианта за лагера, както и предложения за промяна на разходната част на бюджета от страна на съветниците от БСП и Клуба на жените – социалистки, които настояват за спиране продажбата на имота?, попита кмета общинският съветник от ГЕРБ Боян Каличков.

сн: в. "Искра"

С отпадането на планираните приходи от продажбата на терена в Равда трябва да отпаднат и част от заложените разходи в Инвестиционната програма на общината, заяви кметът Галина Стоянова.
От изявлението й стана ясно, че до момента няма депозирани такива предложения за корекции по бюджета от страна на БСП и на Клуба на жените - социалистки.

„Може би БСП желае да не се изпълнява приходната част в бюджета“, заяви още Стоянова.
По думите й, „днешното бламиране на 53-то заседание на Общинския съвет от страна на БСП- съветниците, е може би с цел да се „заключи“ Община Казанлък до местните избори“.