При голям интерес от страна на най-големите германски туроператори премина представянето на Казанлък в Берлин, съобщава Пресцентърът на Общината.

В рамките на три дни, под мотото „Казанлък представя Фестивала на розата“ 4 членната делегацията от Казанлък представи в Берлин културно-историческото наследство и възможностите за туризъм в региона, с което успя да спечели интереса на германските туроператори. Поканата за тази визита към Общината бе от страна на Българския културен институт Берлин. Тя бе продиктувана от засиления интерес към Фестивал на розата в Германия през последните години.


Гостите на туристическата борса бяха приветствани от Царица Роза Симона Петкова 2011. На щанда на Казанлък имаше и още една казанлъшка Царица Роза - от 1983 година - Силвана Тъпанова, която от години живее в Германия. Тя сподели с публиката живи спомени от емоционалния конкурс.

В Берлин Мария Игнатова представи работата на Консултативния съвет по култура и туризъм към Община Казанлък и презентира своя серия козметични продукти, разработена на природна основа.

В присъствието на български дипломати по време на туристическата борса, директорът на Българския културен институт Борислав Петранов изказа благодарности на кмета Галина Стоянова за отзивчивостта и приетата покана неин екип да гостува в германската столица.