След френския Сент-Ерблен, алжирския Блида и китайския Дзинан, представители на община Казанлък "превзеха" и руския побратимен град Толиати. В делегацията от града на розите там са Стефан Папукчиев, директор на Музея на фотографията и съвременните визуални изкуства, и Таня Иванчева, мениджър на туроператорска агенция „Роза Травел“. Те ще представят културно-исторически забележителности на Казанлък с цел обмяна на опит с руски туроператори и чуждестранните побратимени градове на града домакин.

Освен деловите срещи с местната администрация и обмяна на добри практики в сферата на туризма, делегацията от Казанлък, заедно с гостите от побратимените градове на Толиати от Словения и Германия, ще преминат по популярния тур „Жигулевски почивни дни“. В рамките на три дни туристическият маршрут дава възможност на посетителите да разгледат най-интересните забележителности на Самарска област като уникалния подземен обект, известен като Бункера на Сталин, мястото, свързано с детството в Самара на известния руски писател Алексей Толстой, мастодонта АвтоВАЗ и производството на различни видове техника – от самолети и космически апарати до подводници.

Толиати


Партньорството между Казанлък и Толиати датира от преди повече от 20 години, през които побратимените градове се радват на интензивен обмен в сферата на културата, икономиката, младежките дейности. Миналата година за първи път в традиционното годишно Споразумение за сътрудничество бяха заложени възможности за побратимяване и между конкретни институции. Първи стъпки за взаимодействие осъществиха ППМГ „Никола Обрешков“ в Казанлък и престижния Лицей № 57 в Толиати. Задълбочава се обменът в сферата на туризма с взаимни гостувания на туроператорски фирми, участия в събития от Културния календар на Община Казанлък и руския побратимен град.