Кметът на село Ръжена Апостол Терзиев получи най-висок интернет вот в кметската надпревара за месец август. Кметовете на населени места в община Казанлък се състезаваха за приза в категорията „Сигурност за гражданите – добро сътрудничество с органите на реда, ниска престъпност, осигурена охрана, камери, доброволни отряди“.
„Това е награда не само за мен, но и за кмета на Казанлък, защото работим в добро партньорство и синхрон не само в сферата на сигурността, а във всички сфери“, сподели Терзиев при получаване на почетната грамота от кмета на общината Галина Стоянова.


Ръжена има близо 1300 жители, принадлежащи към различни етноси. Всички те живеят заедно в разбирателство, за което говори и фактът, че това е селото е с най-нисък ръст на битовата престъпност. То е първото, което въвежда камери за видеонаблюдение, а до края на тази година ще бъдат изградени изкуствени неравности на четири рискови места, където има предпоставка за пътно-транспортни произшествия.


В Ръжена има детска градина и основно училище „Св. Св. Кирил и Методий“, което е едно от най-новите и най-добре запазените на територията на община Казанлък, изградено през 80-те години.


Апостол Терзиев пожела успех на своите колеги в месечната класация, а на себе си – да стигне до втора номинация през годината.


В навечерието на новата учебна година класацията на Община Казанлък през септември е в категорията „Образование и култура - съвместна работа с училище, детска градина, читалище“.