Казанлък взе наградата за култура в „Кмет на годината“

Казанлък бе отличен в категорията „Туризъм, култура, фестивали и традиции“ за голяма община в националната класация „Кмет на годината“ за 2018-а. Церемонията по награждаването се проведе на 15 ноември в Националния дворец на културата в София.

Министърът на туризма Николина Ангелкова връчи приза на кмета на община Казанлък Галина Стоянова. При получаване на наградата Стоянова е благодарила гражданите на Казанлък,които със своето гостоприемство, с желанието си да се пазят традициите всяка година ги превръщат в много красота и феерия в местните фестивали."Но зад тази награда стои много труд от страна на всички културни институти, на организаторите от Общината, стоят много усилия да превърнем Казанлък в европейско място, което се търси от туристи от цял свят", е подчертала Галина Стоянова и е благодарила на правителството и на министър Ангелкова, които са подкрепили община Казанлък в усилията й да постигне това, съобщава общинският пресцентър.


В същата категория отличията за малка и средна община получиха съответно Банско и Дупница.

Надпреварата между общините се организира за 6-а поредна година от Портала на българските общини Kmeta.bg, за да насърчава добрите практики между българските общини. В националното онлайн допитване тази година българските граждани са оценили усилията на кмета на община Казанлък Галина Стоянова и нейния екип да развиват и популяризират красотата на Долината на розите и на тракийските царе, за да го превръщат в красиво кътче на Европа.