Казанлък се включва в "Да изчистим България заедно"

Община Казанлък се включва в кампанията „Да изчистим България заедно”, която за поредна година организира bTV. Тази година националната инициатива ще се проведе на 16 септември. По информация от Общината, е създадена организация за районите, които ще бъдат почиствани в Казанлък и региона.

Служителите на Общинска администрация ще чистят в пространството на „Спортен Казанлък“ - Младежки дом – Тенис кортовете – Института по розата и велоалеята към село Енина. Учениците ще почистват междублоковите пространства в западната част на града, като на всяко училище е предоставена скица на конкретната територия, за която ще се погрижи. Местността около връх Бузлуджа ще бъде почиствана от доброволци, а около язовир „Копринка“ – от неправителствени организации

За всички жители на община Казанлък, които желаят да се включат в кампанията, общинското предприятие „Комунални дейности и поддръжка на инфраструктурата“ е осигурило достатъчно чували и ръкавици, които са на разположение до предния ден, петък, 17,00 ч.

За хората, които имат нужда от контейнер за извозване на по-големи битови отпадъци, продължава да работи обичайният телефон на Общинско предприятие - 0431 63 880.

Всички 28 областни администрации и 265 общини в българия се включват в кампанията, за да осигурят гладкото протичане на мащабната доброволческа инициатива. До този момент над 600 места са посочени от регионалните инспекторати по опазване на околната среда и водите, горските дружества и общините. Паркове, горски зони, плажове и райони около водоизточници са най-нуждаещите се от почистване обекти.