Четвърт милион ще вложи БФС в тренировъчен комплекс в Казанлък

По преценка на Българския футболен съюз инвестицията за Тренировъчния миникомплекс по футбол в Казанлък възлиза на 250 000 лева, а изпълнението на проекта ще продължи между 6 и 8 месеца, съобщава пресцентърът на Община Казанлък след днешното заседание на местния парламент.

Сайтът www.zakazanlak.bg първи писа, че футболният съюз предлага на Община Казанлък изграждането на такъв тренировъчен комплекс на територията на града, като за целта е необходимо Общинският съвет да гласува учредяване в полза на БФС на безвъзмездно право на строеж за срок от 30 години върху общински имот. Решението за това бе взето днес на редовната сесия, като 32 общински съветници подкрепиха предложението, внесено от кмета Галина Стоянова.


Идейният проект за изграждането на Тренировъчен миникомплекс по футбол в градското пространство на ул.“Капрони“, в района до Младежкия дом, предвижда две игрища с малки врати, шест стълба за осветление, предпазна ограда и съответната инфраструктура като съблекалня, офис и паркинг.

В предложението си до кмета на община Казанлък от БФС посочват, че съюзът разполага с финансиране от FIFA за изграждането на такава база, в съответствие с най-новите изисквания за провеждане на тренировъчен процес. Предложението съвпада с един от основните приоритети на ръководството на общината, посочва общинският пресцентър, а именно развитие и модернизиране на спортните бази, както за популяризиране на масовия спорт, така и за повишаване на физическата култура сред младите хора в Казанлък.