Улица на занаятите 2: Аплодисменти за българското

Аплодисменти! За първи път тази година Улицата на занятите в Казанлък се превърна в Улица на българските майстори, на българските занаятчии, българските приложници – изобщо на българските сръчни ръце, традиции, невероятна фантазия, креативност и иновации.


Десетките щандове направиха от централната улица на Казанлък уникална експозиция на възроденото българско майсторство. Накъдето и да се обърне човек, където и да се спре, където и да погледне го очакват неподозирано интересни и изумително красиви сувенири.


Естествени цветя,обработени със специална смола, се кипрят на колиета и пръстени, стъклени сферички с хербаризиран синчец и минирозички се превръщат в обеци, кратунки весело намигват във всички цветове на дъгата, прекрасни плъсти от вълна и коприна искрят в снежнобяло или в красиви цветни комбинации, винтидж гривни, бижута от керамика, смели комбинации от естествени камъни и метал, стъкло, сребро, естествена вълна, магнити, избродирани в българска народна шевица, амулети от стъклокерамика, пясъчни картини, рисувана коприна, кожени изделия, кошници от борови шишарки, автентични народни носии, бели ризи с българска шевица, плетива, ножове, грънчарски съдове и изделия за дома от дърво, ароматни свещи, козметика, розови продукти и задължително накрая - бира „Шипка“ от Лом... Цяла България сякаш се е мобилизирала да възражда нашенските занаяти и приложно изкуство - от Видин до Свиленград и от Силистра до Петрич. Браво, майстори!