Подкрепа отдалеч и добра енергия за успешното си представяне на изборите за общински съветници в Казанлък получи листата на местна коалиция „Алтернативата на гражданите“- номер 70 в бюлетината.
Моралната подкрепа дойде от дългогодишните японски приятели на „Арсенал“ и ансамбъл „Арсенал“, които щедро отворят врати и сърца за българския фолклор вече 20 години в далечна Япония- -фирма SANЕX, на покойния японски милиардер и почетен консул на България в Япония Шиничи Мунемаса.
Лично Хироши Мунемаса- син на Шиничи Мунемаса, пожела успех на своя български приятел Почетният гражданин на Казанлък и директор на ДК „Арсенал“ Христо Стоянов, който е част от листата с кандидатите за общински съветници на местната коалиция „Алтернативата на гражданите“.


Хироши Мунемаса наследи традицията, любовта към България, Казанлък и българския фолклор на своя баща и продължава със своята благородна подкрепа към ансамбъла, превърнал се в синоним на България в Япония- ансамбъл „Арсенал“.
Мунемаса е собственик на най-голямата спортна зала в Азия „Глобул Арена“, където ежегодно изнася концерти ансамбъл „Арсенал“.


Преди по- малко от месец ансамбъл „Арсенал“ се завърна от поредното си гостуване в Страната на изгряващото слънце, където изнесе над 20 концерта. Арсеналските танцьори се прибраха у дома и с покана да изнесат концерти и по време на олимпиадата в Токио догодина.


На 25-ти октомври, от 19 часа в ДК „Арсенал“ специлано за почитателите на българския фолклор ансамбъл „Арсенал“ ще представи програмата от японското си турне.


* Купуването и продаването на гласове е престъпление!