Община Казанлък започна премахването на незаконни и опасни постройки в местността „Старите лозя”, северно от квартал „Изток” в Казанлък, и на язовирно селище „Копринка”.

В „Старите лозя” започна премахването на незаконни допълващи постройки, вилни сгради, с квадратури от 20 до 35 квадрата, навеси и други. В местността живеят главно роми, голяма част от които са собственици на имотите, продадени им от граждани през годините, които са имали вили и към днешна дата разполагат с нотариални актове. Друга част са наематели с разрешение на собственика на имота.Това показа проверка, съвместно с РУ „Полиция“ – Казанлък, съобщава общинският пресцентър. Проведени са процедури по уведомяване на собствениците, започнати през 2018 г., връчване на заповедите за доброволно премахване и след изтичането на указания срок и констатирано бездействие, допълнителните пристроявания подлежат на принудително премахване.

Проверките на Община Казанлък са редовни и постоянни, както и заради сигнали от жители на съседния квартал „Изток”и ще продължат.

Опасна Общинска сграда в язовирното селище на язовир „Копринка” също бе премахната днес. Тя е построена през 1948 година. Нарочна комисия от Общинска администрация е обследвала сградата неколкократно, последно през месец април 2019 година. Сградата е окачествена като опасна за здравето и живота на хората заради естественото й износване и компрометиране на основната конструкция.

Старата постройка е с площ около 260 квадратни метра. Назад в годините сградата е отдавана от Община Казанлък под наем, но след определянето й като опасна тази практика е прекратена.След обследване на комисията и внесен доклад с решение на Общинския съвет в Казанлък, Община Казанлък пристъпва към нейното премахване.