Само два дни след като навърши 6 години, Мария Владова отряза косичката си, за да я дари на болно дете в инициативата „Надеждата е красива” на казанлъшкия коафьор Станимир Нанчев – Стенли. Това е вторият жест на малката дарителка, като решението е взето лично от нея.

Преди две години тя гледа по телевизията репортаж за болно дете, което след курсовете по химиотерапия е останало без косичка. Дълбоко впечатлена от това, Мария споделя с майка си своето притеснение за това непознато дете и заявява, че иска да му помогне. По това време кампанията на Стенли „Надеждата е красива” вече е популярна в национален мащаб и родителите на момиченцето знаят за нея. Така, веднага след като навършва 4 годинки, малката Мария от Казанлък без никакво колебание пожелава да си отреже косата и да я дари на болно дете, което има нужда да бъде подкрепено. До този момент косата на Мария не е подстригвана толкова късо от рождението й, но пък е толкова гъста и красива, че стегнатите снопчета веднага тръгват към перукерското ателие в София.

„Моята косичка ще порасне, но това детенце страда и аз мога да му помогна”, заявява момиченцето.


Две години по-късно, когато косата на Мария пораства достатъчно, тя повтаря този жест, отново напълно осъзнато, че прави добро на някое друго дете. Фризьорката, която изпълнява желанието, е Соня Георгиева, а дългите, близо 35-сантименрови кичури, веднага са предадени на Стенли. И тъй като съдбата си знае работата, се оказва, че приказно красивите руси коси на Мария Владова напълно подхождат на друго казанлъшко дете, което страда от тежка форма на алопеция и Стенли регулярно поддържа перуката на детето. Така косичката на шестгодишната дарителка ще остане в Казанлък и ще краси главата на друго добро и талантливо казанлъшко дете.

Мария Владова е внучка на Почетния гражданин на Казанлък Едрьо Едрев и дъщеря на първата българска лютиерка, завършила световноизвестната школа ”Антонио Страдивари” в Кремона – Радиана Едрева. А красивото, синеоко момиченце от Казанлък е най-малката дарителка в националната кампания „Надеждата е красива”. Тя вече два пъти отрязва косите си, за да донесе радост и надежда на български деца в тяхната борба с тежки заболявания.