Хванаха обирджиите на детски електрически играчки

Двама младежи - на 22 и на 17 години, са обрали монети от пет детски електрически играчки (клатушки), намиращи се в развлекателен комплекс в Казанлък, за което бе образувано досъдебно производство по Наказателния кодекс. Кражбата бе отразена в бюлетина на ОДМВР-Стара Загора от 9 септември 2018 г.

Четири дни по-късно, в резултат на проведените оперативно-издирвателни мероприятия са установени извършителите на престъплението – двама младежи, на 22 г. и на 17 г. от Казанлък. Първият от тях е привлечен в качеството на обвиняем и с постановление на Районна прокуратура – Казанлък, му е наложена мярка за неотклонение „Задържане под стража“ за срок до 72 часа, а вторият към момента се укрива и е обявен за издирване.

Установено е, че двамата са извършили и други две такива кражби, за които в Районно управление – Казанлък, се водят досъдебни производства - на 1 септември 2018 г. от детски електрически играчки, намиращи се в Казанлък, на пл. "Севтополис", при която е отнета сумата от 295 лв. на монети, и на 3 септември 2018 г. от детски електрически играчки, намиращи се в двор на заведение в Казанлък, при която е отнета сумата от 525 лв. на монети.