EVN България затваря касите в два работни дни EVN България обновява системата си за обработка на данни, поради което плащане на фактури няма да е възможно в два работни дни през май, информират от дружеството. Периодът обхваща основно почивни дни, така че клиентите да могат да заплатят своите фактури в срок, успокояват още от там.

Плащания за консумирана енергия няма да са възможни в следните дни: от 20.00 ч. на 18 май (петък) до 06.00 ч. на 21 май 2018 г. (понеделник) и от 17.00 ч. на 23 май (сряда) до 06.00 ч. на 29 май 2018 г. (вторник).

В посочените периоди няма да са възможни плащания за електро- и топлоенергия към компанията нито на каси на „Български пощи“ ЕАД, нито по банков или по електронен път през интернет. Периодът за обновление на системата е избран така, че да обхване основно неработни дни с цел да се минимизира неудобството за клиентите.

Обновяването на системата ще позволи по-бърза обработка на информация и данни, което е част от развитието на дейностите на компанията за работа на свободния пазар на електроенергия.